Congres Monaco

ANTI-AGING MEDICINE WORLD CONGRES MONACO 2013

Voor de 11e maal werd in april j.l. het altijd zeer nuttige congres georganiseerd in Monaco voor Esthetische Dermatologie en Chirurgie en regeneratieve en preventieve Anti-Aging Geneeskunde. Omdat prins Albert zijn vrouw had thuis gelaten bij de openingsborrel , heb ik deze maar overgeslagen. Het was dit jaar drukker dan voorgaande jaren en eigenlijk had ik het idee in St. Petersburg te zijn beland, want de helft van de bijna 7000 bezoekers leken afkomstig uit het ons bevriende Oost blok.

Waar in ons Calvinistische landje het adagium “less is more” de overhand heeft, willen de meisjes van Poetin graag laten zien, wat ze hebben besteed aan cosmetische ingrepen en dat lukte aardig. Het congrescentrum is centraal gelegen en de organisatie is prima geregeld. Na de Grand Prix, is het AMWC het drukst bezochte jaarlijkse evenement in Monte Carlo, maar veel drukker moet het ook niet worden. De NVCG was goed vertegenwoordigd op het congres en een aantal van onze collega’s hielden een voordracht of verzorgden een interessante live demo: hulde!

Wat is nieuw en – vooral – wat is beter ?
Allergan presenteerde een nieuwe generatie hyaluronzuren met de Vycross technologie, waarbij de cross-linking efficienter is toegepast. Teoxane is trots op het product Redensity, speciaal ontwikkeld voor o.a. de “tear through”. Merz presenteerde naast het bekende Radiesse het hyaluronzuur Glytone en Galderma verzorgde demo’s met het vertrouwde Restylane. Bo-Esthetics lanceerde de Iovera, waar middels cryotherpie de nervus temporalis tijdelijk wordt uitgeschakeld en de m.frontalis doet ontspannen. Een nieuw systeem van Trango Medical oogst en filtert met een en dezelfde spuit vetcellen, welke vervolgens kunnen worden geïnjecteerd. Verder veel apparatuur op het gebied van laser en op energie gebaseerde technieken.

Zeer interessant op het gebied van Anti-Aging zijn de onderzoeken naar de beinvloeding van onze “telomeren”, de stukjes DNA aan het uiteinde van een chromosoom, die een rol spelen bij het verouderingsproces. Een wereld apart, waar veel ontwikkelingen in zijn te verwachten. Het is slechts een summiere opsomming van de vele wetenswaardigheden op het AMWC, maar op www.amwc-congress.com is verdere informatie te vinden.
Of nieuwe ontwikkelingen ook beter zijn, zal de tijd leren.

Paul Wijffels, bestuurslid en secretaris NVCG

Reacties zijn gesloten.